Blog

Olika sorters ris

Ris är över hela världen en av de mest använda stapelvarorna. En källa till kolhydrater som går att anpassa och använda till hur många olika maträtter som helst. Det finns dock många olika slags ris och i det här inlägget ska vi titta på de stora kategorierna.

När vi kokar ris i Sverige gör vi det förstås för det mesta på spisen vars strömförsörjning kommer från vägguttaget. Detsamma gäller inte alltid för våra mobiltelefoner. Om du befinner dig på språng kan det vara svårt att hitta möjligheten eller tiden till att ladda din mobiltelefon. I de lägena kan det vara bra om du är utrustad med en powerbank. Med en powerbank har du försäkrat dig om att du alltid kan ladda mobilen och att du alltid kan vara tillgänglig för dina nära och kära. Hos Teknikdelar.se hittar du powerbanks av hög kvalitet från ett flertal olika märken.

Olika arter av ris delas in i tre kategorier: långkorniga, mellankorniga och rundkorniga ris. De vanligaste sorterna som äts både i Sverige och världen hör till de långkorniga. Exempel på långkorniga ris är till exempel råris, jasminris och basmatiris. De mellankorniga rissorterna härstammar från Italien. Exempel på sådana är maratelli och carnaroli. Till de rundkorniga sorterna hör avioriris, arborioris och grötris.

Och just det, vattnet som du sköljer riset med efteråt kan du spara, det är nämligen effektivt mot smuts.

fusion