Blog

Äta glutenfritt som vegan

Att äta glutenfritt och samtidigt vara vegan, är det möjligt? Självklart, det går alldeles utmärkt. Precis som allt annat kan det vara en utmaning till en början. Om du är glutenallergiker som väljer att bli vegan har du redan koll på glutenfria produkter. Om du redan är vegan som vill prova att utesluta gluten i din diet har du redan koll på vegandieten. Den stora utmaningen är att påbörja båda dieterna samtidigt.

Färdiga matkassar

Numera finns det färdiga matkassar du kan beställa hem med recept på måltider. Du får hem de exakta ingredienserna som behövs, vilket minskar matsvinn och gör det enklare att äta en varierad kost. Med en glutenfri matkasse som även är vegansk kan du enkelt laga god mat hemma med minimal ansträngning. En glutenfri matkasse kan vara ett enkelt steg att börja äta glutenfritt.

Fördelar med vegansk och glutenfri kost

Att vara vegan är mer än att utesluta animaliska produkter i sin kost. Det är en livsstil. Med det sagt kan alla dra nytta av att konsumera mer grönsaker i sin kost, oavsett om du är vegan eller inte. Utvecklingen går framåt mot att allt fler äter växtbaserat i större utsträckning. Vissa gör det av etiska skäl men det går inte att sticka under stolen med att det finns många hälsofördelar med vegansk kost. Om du dessutom utesluter gluten från din diet på grund av allergi eller hälsofördelar finns det många hälsosamma substitut du kan konsumera. För att underlätta kosthållningen som en vegan som äter glutenfritt kan en matkasse vara en enkel och smidig lösning för dig.

fusion