Blog

Att äta när du håller på att flytta

Att flytta är ett stort projekt, och med allt som ska packas upp och ner händer det att det blir svårt att få ordning på maten, alternativt att du äter ute eller beställer takeaway kväll efter kväll. Men är det någonting du behöver vid en flytt är det energi, och att ständigt köra på hämtmat är inte särskilt ekonomiskt. Här får du därför tips på mat som är lätt att slänga ihop under ut- och inflyttning.

Sista dagarna i gamla hemmet

Under de sista dagarna i ditt gamla hem börjar köksföremål försvinna ner i flyttlådorna. Satsa på måltider med färska ingredienser som du snabbt använder upp i kombination med gamla stapelvaror. Soppor och grytor som chili är bra eftersom de bara kräver en gryta och en slev, pasta med någon god sås likaså. Ugnsrätter som bara kräver en plåt är också bra val. Testa till exempel att ugnsbaka marinerad tofu med rotsaker i klyftor.

Sista rycket

När de sista lådorna bärs ut och det är dags för flyttstädning blir det alltmer hektiskt. Det är här måltiderna lätt blir till kaos eller glöms bort, vilket leder till minskad energi och ökad irritation. För att göra det enklare för dig själv så skippa hämtmaten och investera istället i att anlita flyttstädning via Qleano.

Innan du bär ut det sista för att lämna över till städfirman så rensa ur skafferierna i köket och se vad du kan improvisera fram. Kanske ligger ett paket knäckebröd på en hylla? I så fall kan du svänga ihop en liten minibuffé av knäckebröd med olika toppings på. Glöm inte heller att se efter om du har något kvarglömt i frysen.

Äntligen nyinflyttad

När du just flyttat in i ditt nya hem och sakerna inte riktigt kommit på plats gäller det att fixa enkla måltider med vad du har tillgängligt. Pizza är en inflyttningsklassiker, och är du inte sugen på att beställa färdig, eller om de lokala pizzeriorna inte har veganska varianter, är ett kul alternativ att köpa hem tortillabröd, tomatsås, veganost och lite annat smått och gott för att låta gästerna bygga sina egna minipizzor. Bakad potatis, som även går att tillaga i micron, och scrambled tofu är andra måltider som är lätta att fixa även när halva köket fortfarande ligger kvar i flyttlådorna.

fusion