Blog

Knäckebröd – ett perfekt veganskt livsmedel

Knäckebröd är ett livsmedel som inte får tillräckligt mycket utrymme i vår matlagning. Ofta kan dessa typer av bröd uppfattas som lite torra och tråkiga, men faktum är att man kan göra massor med dessa läckra skivor. De är mycket användbara, det är bara att använda sin fantasi och börja utforska vilka läckerheter man kan svänga ihop med hjälp av knäckebröd.

De flest produkter hos Wasa knäckebröd är inte bara goda smakmässigt, de är också helt veganska och har därför ett stort användningsområde. Naturligtvis kan man göra smarriga smörgåsar med olika pålägg, men knäckebröd fungerar även som en perfekt bas för snittar. Dessa kan dressas precis hur som helst, det finns massor av delikata toppingar som man kan lägga på. Till exempel kan man blanda en väldigt delikat citronkräm på vegansk majonnäs, citronzest och citronjuice, som sedan toppas med späd grön sparris som stekts och hackats. Anrättningen toppas sedan med lite gräslök.

Ett annat roligt sätt att använda knäckebröd i matlagningen är som topping i sallad. Bryt knäckebrödet i mindre bitar som får dra i en blandning av olivolja och vit balsamvinäger. Placera dessa smakrika knäckebitar på toppen av en tomat- och mozzarellasallad och toppa med färsk basilika. Här följer fler härliga recept på festlig vegansk mat. Så bjud in släkt och vänner till en rolig fest och introducera dem till god och nyttig vegansk mat. De kommer med all säkerhet att älska det.

Man kan även baka sitt eget knäckebröd. Detta är inte alls speciellt svårt och har naturligtvis fördelen att du själv helt styr över vilka ingredienser brödet skall innehålla. Fröknäcke är en variant som blivit mycket populär på senare tid, då de i stort sett bara består av olika goda och nyttiga fröer. Använder man rätt sorts mjöl så går det också att göra dem helt glutenfria. Välj de fröer och kryddor du själv föredrar, eller som passar till resterande delar av anrättningen.

fusion