Blog

Vegansk fest? Se hit!

Är det dags för dig att ha fest? Kul! Det finns alltid något som är värt att fira och när man firar vill man naturligtvis även ha något gott att bjuda sina gäster på. En väldigt vanlig missuppfattning är att vegansk mat skulle vara tråkig mat. Denna missuppfattning finns främst hos människor som är väldigt vana vid att äta kött, men det är nu du ska visa motsatsen.

Det finns många anledningar till varför man vill bjuda på vegansk mat på en tillställning. Det kan vara så att man själv är vegan, att gästerna är veganer, att man vill prova något nytt eller att maten t.ex. ska serveras på ett event som förespråkar veganism. Här nedan hittar du tre riktigt heta tips på goda och spännande recept som du kan använda dig av och som fungerar lika bra för enbart dig och en vän, som till flera personer.

Recept nummer 1- Passar till förrätt

Du är väl medveten om att allt som du har möjlighet att fritera, också kommer att bli riktigt gott. Det är helt klart ingen tvekan om saken och majoriteten av alla människor älskar friterad mat. Till denna härliga meny ska du fritera ett surdegsbröd och sedan använda dig av fräsch dill, rödlök, tångkaviar och creme fraiche på toppen. Du kommer tveklöst att göra succé med denna veganska och smakfulla meny.

Recept nummer 2 – Passar som huvudrätt

Det finns många olika recept att välja mellan när du vill servera vegansk mat, men vill du vara säker på att dina gäster är mer än nöjda med maten är det denna meny som du ska kolla in. Här är det biffar gjorda på lyxiga bondbönor som gäller och naturligtvis kryddar du dessa med både pistagenötter och färsk basilika. För att få till den rätta touchen serverar du naturligtvis biffarna med en mjuk och krämig polenta och avslutar din snygga uppläggning med en zucchini, pesto och balsamicosallad.

Recept nummer 3 – Passar som efterrätt

Förrätt och huvudrätt i all ära, men det är nog efterrätten som vi alla ser fram emot som mest. Vill du se till att bjuda på en fantastisk efterrätt som är helt vegansk bör du satsa på mexikanska brownies. Dessa veganska (och mexikanska brownies) är mer kryddiga i smaken tack vare den ancochili som du tillsätter. Brownien har även kanel som balanserar upp smaken fint och serveras med en gudomligt ljuvlig kolasås och kokosflingor.

fusion