Blog

Tre snabba maträtter som är klara på under 15 minuter

Ibland finns det helt enkelt ingen tid eller energi till att laga mat. Trots det måste man äta och att bara gräva i skafferiet efter snacks är gott men inte särskilt nyttigt. Här kommer istället tips på tre rätter med få ingredienser som tar max 15 minuter att laga. Dessutom är de både mättande, nyttiga och goda!

Enkel pasta med krämig ostsås

En enkel pastarätt kan vara det bästa som finns. Den här rätten är som en pasta med grön pesto men med en liten twist. Börja med att tärna kyckling eller köp färdigskuren. Stek upp den, häll på grädde och när det kokat upp rör du ner pesto och riven parmesan. Var inte snål, ju mer desto godare! Koka upp spaghetti och vänd ner i såsen. Med fem ingredienser och en tillagningstid på 15 minuter är det här den perfekta rätten.

Grekisk sallad

Rensa kylskåpet på grönsaker och sätt igång att hacka. En grekisk sallad är perfekt som matlåda, på utflykten, en varm sommardag eller en ruggig höstkväll. Det du behöver hemma är fetaost, oliver, rödlök och de grönsaker och blad du själv föredrar. Hacka upp och rör ihop. Salladen är klar på nolltid och du behövde inte ens starta spisen!

Potatis och purjolökssoppa

Soppor går i regel snabbt att göra och kräver väldigt liten ansträngning. En av de enklaste är potatis- och purjolökssoppa. Skiva och fräs en purjolök i en kastrull tills den fått fin färg. Häll i 1 liter grönsaksbuljong och skivad potatis, ca 600 gram. Låt det hela koka i ca 10 minuter och mixa sedan soppan slät. Toppa med bacon eller ät som den är. Den här soppan är enkel, billig och riktigt god!

fusion