Blog

Mat till barnkalaset

Det är naturligtvis inte bara vuxna som tycker om att ha mat på tillställningar. Detsamma gäller för ungdomar och barn. mat är en så otroligt viktig del av vår vardag och när man ska ha fest eller kalas känns det ännu viktigare. Som födelsedagsbarn vill man att gästerna ska ha det så kul som möjligt och som förälder vill man självklart att kalaset ska bli så bra och uppskattat som det bara går. Mycket av detta kan du lösa genom att välja rätt typ av kalasmat.

Barn tycker inte alltid om samma mat som vuxna och därför behöver du tänka lite annorlunda när du ska välja mat till ett barnkalas. Den där västerbottenspajen med päron och ädelost kan du spara till ett annat tillfälle och detsamma gäller för de spenat- och fetaostfyllda pirogerna. Här är det annat som gäller!

Tips på bra kalasmat

Innan vi går vidare in på de olika maträtterna som du kan bjuda på vill vi bara tipsa om en liten sak. Har du svårt att komma på vilken typ av mat som kan passa ditt barn kan du alltid se till att skapa ett tema på kalaset. Om kalaset t.ex. har cirkustema kan ni anpassa maten efter detta, t.ex. med hjälp av dekorationer av olika slag. På så sätt blir det också roligare för barnen att äta.

1. Hamburgare

2. Klassisk korv med bröd

3. Hemmagjord pizza med olika typer av topping

4. Minibuffé

5. Tunnbrödsrulle (vill du göra en roligare variant gör du tunnbrödsrullarna i miniformat och sätter på spett)

6. Kycklingklubbor med tzatziki

7. Korv- och köttbullsspett (uppskattat och väldigt enkelt)

8. Pastasallad

9. Pasta gratäng

10. Mac and Cheese

Med kalasmat för barn vill man komma undan så enkelt som möjligt. Inte för att man är snål eller inte vill anstränga sig, utan för att enkelhet faktiskt är det enda som går hem hos precis alla barn. Skippa krusidullerna och satsa på något som både är gott och som du faktiskt inte behöver lägga så mycket tid eller pengar på. Just det här med hamburgare och korv med bröd är nästan alltid lyckat till max. Se dock till att du kontrollerar eventuella allergier eller önskemål på specialkost hos barnen innan du börjar att förbereda maten.

fusion