Blog

Anlita cateringfirma

Att beställa catering är i de flesta fall en väldigt enkel och smärtfri upplevelse. Det är okomplicerat och går snabbt, vilket har gjort catering mycket populärt både bland privatpersoner och företag. Innan du beställer finns det dock en del saker som kan vara bra att ha koll på och här listar vi exakt vad detta är.

  • Har du verkligen valt rätt cateringfirma för eventet? Kommer maten som erbjuds att passa alla gäster och har du gäster med allergier eller andra typer av kosthållningar som du behöver anpassa dig efter?
  • Ska du hyra porslin från cateringfirman eller ska du stå för detta själv? Att hyra det direkt är naturligtvis smidigare, men räkna då med en extra avgift.
  • Bara för att du hyr porslin betyder det inte att du får besticken med på köpet. Därför behöver du även fundera på om detta är något som du behöver hjälp med eller om du ska ta med bestick själv.
  • Glöm inte bort att du troligtvis kommer att vilja servera dryck till din mat. Du kan be cateringfirman om hjälp med drycken om så önskas. Här har du möjlighet att själv bestämma om du vill att drycken ska ingå i menyn eller om det är något som ska stå vid sidan om.
  • Majoriteten av alla människor uppskattar när det finns en meny så att man kan få information om vilken mat som ska serveras. Om så önskas kan du be cateringfirman att skapa små menyskyltar som du kan placera på önskvärd plats, t.ex. på borden.
  • Se till att du är noga med att nämna vilken tid du vill att maten ska vara på plats. Räkna med att det tar en stund att både duka och förbereda. Lämna rätt leveransadress vid bokning och var på plats för att ta emot maten när den levereras.
fusion