Blog

Vegankassar för dig som vill slippa handla

Att vara vegan är inte alltid lätt. Utbudet i de vanliga matbutikerna kan vara lite skralt ibland även om vegantrenden numera är stadigt uppgående. Det kommer allt mer på veganhyllorna och fler och fler provar på hur det är att leva livet utan att äta vare sig kött, fisk eller mjölkprodukter. Dock finns det en enkel lösning som kallas för vegankassar. Några av dessa ska vi ta upp här som exempel.

Enkla kassen

Enkla kassen erbjuder vegankassar och recept på veganska rätter för cirka tolv dagar framåt. Du får med dig några enkla och goda recept som är lättlagade, vilket kan vara skönt när du kommer hem från en hård dags arbete och bara vill äta och koppla av. Enkla kassen passar såväl till singelhushållet som till en fest med vegantema. Kanske kan du prova att äta veganskt till nästa Halloweenfest och spöka ut dig med galna Halloweenkläder samtidigt som buffén blir något i särklass annorlunda.

Enkla kassen har organisk mat och ekologiska produkter som smakar bra. Vissa saker måste du dock köpa till, som kryddor. Du måste även tänka på färskvaror om du vill ha med sådana, såsom grönsaker.

Hello Fresh

Hello Fresh är en annan god vegansk matkasse där du som provar för första gången kan få rabatt på de två första kassarna. Matkassen innehåller, precis som de flesta matkassar, mat och färskvaror för ett visst antal dagar – recept medföljer så du har lite valfrihet över vad du vill äta under kommande vecka. Hello Fresh är ett bra val för dig som vill ha lite speciella alternativ såsom kryddiga curryrätter och vegansk thaimat. Perfekt för dig som vill ha lite variation i matlagningen eller bjuda veganska vänner på middag för att imponera lite extra.

Årstiderna

Här har du stor valfrihet av veganska måltider i och med att du kan beställa kassar med mat som relaterar till årstidernas produkter och råvaror. Kassarna innehåller ekologiska, vegetariska eller veganska alternativ och är alltid fräscha och goda. Du kan även beställa helt glutenfria matkassar, flexitariankassar eller Morgonkassen med flera alternativ. Årstiderna utsågs år 2016 till Årets matkasse och har fått mycket ros genom åren. Prova något riktigt svenskt som vegansk husmanskost, eller gå över gränserna och ät något som är inspirerat från Orienten, Medelhavet eller Indien. De har massor av goda och nyttiga alternativ.

fusion