Blog

Vad är catering?

Det finns många orsaker till varför man kan vara i behov av catering, men vad är det egentligen och hur använder man sig av det? Catering är något som har varit mycket populärt under många år och det finns mängder med olika företag att vända sig till.

Enkelt förklarat kan man säga att en cateringfirma är ett företag som förser sina kunder med mat. Det kan t.ex. handla om att man vill ha hjälp med en stor beställning av mat inför ett företagsevent, inför ett bröllop eller varför inte till invigningen av den där nya salongen som precis har öppnat. Catering är mycket vanligt i företagssammanhang, men även för privatpersoner. Man kan t.ex. använda sig av en cateringfirma om man vill ha hjälp med maten inför en större tillställning, t.ex. en födelsedag.

Hur går det till?

När du anlitar en cateringfirma behöver du se till att du lämnar all information som firman kan behöva. Det kommer t.ex. att handla om hur många gäster det är som du ska ha mat till, om det finns några allergier eller specifika kosthållningar att anpassa sig efter. Du behöver även förklara för cateringfirman vilken typ av mat det är som du är intresserad av. Ska det vara kompletta måltider eller ett plockbord där gästerna själv får välja vad som faller i smaken?

Hos en cateringfirma kan du dock få hjälp med mycket mer än bara mat. Du kommer i många fall även att kunna hyra in porslin och bestick om så önskas, samt även bordsdukar och i vissa fall även personal om du vill ha hjälp med serveringen. Priserna och utbudet av mat varierar beroende på vilken cateringfirma du väljer.

fusion