Blog

Buffé eller inte?

Mat är en mycket viktig del av en fest och säger väldigt mycket om både tillställningen och värden. Naturligtvis vill man därför se till att maten är så god som möjligt, men även att den passar tillställningen till punkt och pricka. En mycket vanlig fundering kan då vara om man bör välja att servera en buffé eller om man ska satsa på färdiga måltider istället.

Det finns många fördelar med en buffé, men även fördelar med att utesluta den. När du väljer att bjuda på buffé kommer du att låta gästerna själva välja vad de vill äta, vilket gör att alla kan välja det som de själva uppskattar. Nackdelen är däremot att du troligtvis kommer att behöva tillaga en hel del mat. Om man ska bjuda på buffé är det rekommenderat att också låta gästerna välja mellan många olika maträtter (även sallader och eventuella desserter).

Vill man inte vara låst i köket kan det alltså vara bäst att välja färdiga maträtter istället, t.ex. en krämig risotto gjord på vitt vin och sparris eller en härlig lasagne. Du väljer vad som passar dig bäst, din tillställning bäst, din plånbok och din klocka – att laga mat tar tid.

fusion