Blog

Mat till bröllopet

Har ni svårt att komma överens om vilken typ av mat det är som ska serveras på er stora dag? Ta det bara lugnt. Inför ett bröllop är det väldigt mycket som ska fixas och planeras och att behöva fundera (eller bråka) om maten är aldrig speciellt kul. Vi vill att ni ska kunna njuta och se fram emot ert bröllop så mycket som möjligt och har därför sett till att ta fram ett flertal menyer som skulle kunna passa utmärkt.

Meny 1

Förrätt: Till förrätt serveras en västerbottenpaj med creme fraiche, rödlök, löjrom och örtsallad.

Varmrätt: Förrätten följs upp av glaserad fläskfilé med färska primörer. En krämig puré gjord av mandelpotatis, parmesan och tryffel.

Dessert: Middagen avslutas med en mjuk pannacotta gjord på mjölkchoklad, toppad med jordgubbar, mango och cointreau.

Meny 2

Förrätt: Krämig och mustig soppa gjord på trattkantareller.

Varmrätt: Vitvinssmörsbrasserad gös smaksatt med ramslök och frisk citron. Gösen serveras med primörer och en mjuk potatisstomp.

Dessert: Ingen dessert (Istället bjuds det på bröllopstårta).

Meny 3

Förrätt: Kantarellsoppa och nybakad, krispig foccacia toppad med rosmarin.

Varmrätt: Lammrostbiff fylld med mjuk och krämig ädelost serveras med bönor, rostade rotfrukter och sky tillagad på portvin.

Dessert: Hemmagjorda chokladtryfflar (smak av hallon, havssalt och frisk apelsin).

Sammanfattning

Att försöka komma på en bra meny till bröllopet kan vara riktigt svårt. Hittar du inget här som faller dig i smaken kan du alltid mixa och matcha mellan de hundratals olika förslag som du kan hitta på nätet. Hör dig även för i bröllopsforum för att få inspiration från andra.

fusion