Blog

5:2 dieten – något för dig?

Har du försökt dig på ett flertal olika dieter, men utan resultat? Då kanske 5:2 dieten kan vara något för dig. Denna diet blev mycket omtalad för några år sedan då den precis “kom ut på marknaden”. Idag är den väl beprövad och ett alternativ som många använder sig av när de vill gå ner i vikt. Dieten är mycket enkel att lära sig, även för nybörjare och här berättar vi precis hur du ska gå tillväga.

Den absolut enklaste förklaringen till hur 5:2 dieten fungerar är att beskriva den såhär! Under 5 dagar i veckan får du äta helt normalt. Normal kost och normala portioner. De andra två dagarna i veckan ska du dock näst intill fasta. Vi berättar mer..

Så funkar den

Många skulle nog tro att en diet som tillåter en att äta fullt normalt fem dagar i veckan inte kan ge resultat, men sanningen är att resultaten faktiskt är slående bra. Experter och forskare menar att en normal diet + en två dagars fasta faktiskt kommer att ge dig en mycket enklare och snabbare viktnedgång än om du hade valt andra typer av dieter. Under dina “vanliga” fem dagar får du äta precis så som du brukar göra, men kom ihåg att du fortfarande ska välja kost som din kropp klarar av att hantera, utan att du går upp i vikt. Lägg inte till några extra chipspåsar om du vanligtvis inte brukar äta detta. Skulle din kropp däremot vara van vid att äta en tårtbit om dagen kan du fortsätta med detta.

Som tidigare nämnt kommer du också att ha två “faste-dagar”. Under dessa dagar ska du inte äta mer än 500 kalorier om dagen. Dessa 500 kalorier ska delas upp på två stycken måltider om dagen, en lunch och en middag. Inget fusk däremellan och inget utbyte, t.ex. att du äter frukost istället för lunch. Dessa två måltider ska också vara uppdelade till max 250 kalorier per måltid. Försök att varken understiga eller överstiga detta för att dieten ska ge så bra resultat som möjligt.

OBS! Många gör misstaget att placera diet-dagarna efter varandra, men så ska man absolut inte göra. Du ska alltså inte ha en dietdag på tisdag och en på onsdag. Sprid ut dessa under veckans gång, t.ex. en dietdag på tisdag och en på lördag.

fusion