Blog

Gör en vegantårta

Älskar du tårtor och är vegan kan du göra en vegantårta. Det är inte så svårt som det kan låta. Det gäller bara att vara kreativ och blanda ingredienser som man själv gillar och som man tycker fungerar bra ihop.

Köpa eller göra själv?

Det mesta går att köpa nu för tiden, men det är inte alltid bäst att köpa. Ibland kan det bästa faktiskt vara att göra det man vill ha själv. Men när det kommer till bakverk som tårtor beror det också mycket på hur duktig man är på att baka, vilket långt ifrån alla är. Därför kan det vara en bra idé att köpa sin tårta, speciellt om den ska vara till ett speciellt tillfälle. Man kan köpa tårtor både i sina fysiska butiker, som matbutiken eller bagaren, men man kan också köpa tårtor via nätet.

Vegantårta – tips på ingredienser

Det finns massor med ingredienser som man kan ha i en vegantårta, men smaken är som baken så det gäller att hitta sina favoriter. Till exempel finns det mängder av olika sorters nötkrämer man kan ha som fyllning. Utöver det kan man göra en egen kräm eller sylt på valfria bär, alltifrån hjortron till blåbär. Mandelmassa går att använda som fyllning och marsipan kan användas för att skapa en prinsessliknande tårta. Som grädde finns det många alternativ att välja mellan, men det är inte säkert att din lokala matbutik har så många alternativ att välja mellan. Det finns grädde som är baserad på bland annat soja, kokos och havre. Utbudet av vegansk grädde är inte så stort i just små matbutiker och om du inte hittar någon alls i din lokala matbutik kan du beställa hem ingredienserna på nätet istället. Det finns massor av ställen att handla mat online på nu för tiden. Till exempel har ICA hemleverans, men det finns också mer nischade butiker som säljer alltifrån veganskt till turkiskt. Dessutom är det många som levererar produkterna direkt hem med smarta och snabba bud som i många fall är gratis.

fusion