Blog

Vin till vegansk mat

De flesta har hört talas om att vitt vin passar bra ihop med fiskrätter och att rött vin passar bra ihop med kötträtter. Desto färre vet vilket vin som passar bäst ihop med veganska maträtter. Att matcha mat och vin kan vara klurigt, inte minst när det kommer till vegansk mat som kan varieras i en oändlighet. Här hittar du de bästa tipsen när du ska välja vin till vegetariska och veganska rätter.

Vin till kryddstarka veganska rätter

Många vegetariska och veganska maträtter är mycket smakrika tack vare kryddor. Eftersom tofu, bönor, grönsaker, tempeh och andra livsmedel kan vara relativt milda i smaken kryddas de ofta med goda smaksättningar. Till kryddstark mat passar aromatiska vita viner med lite sötma, exempelvis riesling eller pinot gris. Även mousserande vin med lite sötma, exempelvis prosecco, passar mycket bra till mat med lite hetta. Hos https://vinoteket.se/ hittar du ett stort utbud av viner som passar utmärkt till kryddstark vegansk mat. Dessutom erbjuder de fri frakt och leverans hem till dörren..

Vin till grillade veganska rätter

Grillade grönsaker och veganskt protein kan med fördel matchas med ett rött vin. Den rökiga smaken från grillen ger rätten en viss tyngd som passar till ett fylligare rödvin, exempelvis syrah eller chianti classico. Ett rosévin passar också bra om du föredrar ett lättare vin.

Vin till lätta sallader

Till sallader med en stor andel råa grönsaker passar det med ett lätt, friskt vitt vin, exempelvis en chablis, sauvignon blanc eller vinho verde.

fusion